TERMENI LEGALI SI CONDITII

  1. INTRODUCERE

Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul Consiliului  de Monitorizare www.consiliuldemonitorizare.ro.

Utilizarea site-ului si accesul la informatiile  oferite prin intermediul lui inseamna, implicit, acceptarea termenilor si conditiilor statuate in aceasta sectiune.

  1. INFORMAŢIILE OFERITE PRIN INTERMEDIUL SITE-ULUI

Accesul si utilizarea paginii www.consiliuldemonitorizare.ro sunt gratuite si au scopul de a veni in ajutorul utilizatorilor pentru a gasi informatiile necesare în cel mai ușor si rapid mod posibil, conform cerintelor fiecaruia.

Informatiile prezente pe www.consiliuldemonitorizare.ro sunt de interes general și sunt puse la dispozitia utilizatorilor în mod gratuit. Prin termenul „utilizator” al acestei pagini se întelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa pagina.

Nu sunt permise:

– stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a realiza oricare din acestea;

– incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site;

– folosirea oricaror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale („spamming”), sau pentru orice alt scop in afara de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fara acordul scris al posesorilor acestor adrese.

Violarea oricarei dintre aceste reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala, conform legilor in vigoare.

  1. MODIFICARI ALE SERVICIULUI

Consiliul de Monitorizare isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment, sau la orice interval de timp, sau de a intrerupe, temporar sau permanent, partial sau in totalitate, serviciile puse la dispozitie prin intermediul acestui site, cu sau fara o notificare prealabila.

Consiliul de Monitorizare poate schimba in orice moment continutul si conditiile de folosire a site-ului. Noile conditii devin valabile in momentul in care au fost facute publice prin inscriere in acest site si nu au caracter retroactiv.

  1. PROTECTIE

Prin accesarea acestui site sunteti de acord sa protejati  Consiliul de Monitorizare, partenerii si angajatii sai, de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru avocati, facute de o terta persoana sau organizatie, datorita sau reiesind din continutul site-ului, sau datorita folosirii serviciilor site-ului, conexiunii la site, violarii conditiilor de utilizare sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert.

  1. DREPTURILE ASUPRA CONŢINUTULUI SITE-ULUI

Continutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor si sunt proprietatea Consiliului de Monitorizare. Dreptul de copyright pentru informatiile existente pe acest site este detinut de Consiliul de Monitorizare.

Puteti copia și tipari continutul paginii www.consiliuldemonitorizare.ro  pentru folosinta dumneavoastra personala, fara intentii comerciale. In orice alte situatii, continutul  www.consiliuldemonitorizare.ro  nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat fara consimtamantul explicit al reprezentantilor Consiliului de Monitorizare.

  1. NEANGAJAREA RASPUNDERII

Prin folosirea acestui site, declarati in mod expres si implicit ca intelegeti si ca sunteti de acord cu urmatoarele:

– utilizarea site-ului se face pe propria raspundere. Consiliul de Monitorizare se absolva in mod expres de toate raspunderile de orice fel, exprimate direct sau indirect, inclusiv, dar nu limitat la, garantiile indirecte de vanzare sau conformitate cu specificatiile pentru un anume scop.

– Orice material descarcat sau obtinut in orice fel prin utilizarea serviciilor puse la dispozitie prin intermediul site-ului se afla astfel la discretia utilizatorului si poate fi folosit doar pe riscul propriu. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care acceseaza site-ul sau de orice alte pierderi de date ce ar putea rezulta din descarcarea continutului site-ului.

Consiliul de Monitorizare ofera acces liber la acest site si va autorizeaza sa vizualizati informatiile existente doar in scopuri personale si necomerciale. Toate trade name-urile, trademark-urile, logo-urile si trade style-urile sunt proprietatea Consiliului de Monitorizare.

Utilizarea adecvata a acestora se poate face numai in contextul produselor si serviciilor proprietarului marcilor, nici o alta folosire a acestora nefiind permisa fara o aprobare scrisa anterioara.

 

Utilizatorii care reproduc sau modifica materilele de pe acest site vor suporta consecintele conform legilor Romaniei si Tratatelor internationale cu privire la drepturile de autor. Orice eventual litigiu in legatura cu acest site este de competenta instantelor de drept comun din Romania.

Este strict interzis sa folositi sau sa contactati acest site in scopul distrugerii sau alterarii lui, a continutului sau securitatii acestuia sau pentru a discredita sau hartui Consiliul de Monitorizare  serviciile si angajatii acestui.

  1. RASPUNDEREA PENTRU COMENTARII

Site-ul cuprinde sectiuni in care cititorii isi pot posta/prezenta opiniile si comentariile – in mod liber, direct si nemijlocit –  la rubricile de comentarii, in virtutea dreptului la libera exprimare. Raspunderea asupra continutului opiniilor si comentariilor postate de cititori in site-ul www.consiliuldemonitorizare.ro  revine in intregime autorilor comentariilor. Rubricile de comentarii au regim similar cu retelele de socializare si de posta electronica/mesagerie colective, raspunderea pentru folosirea rubricilor si pentru continutul comentariilor postate revenind exclusiv autorilor. Consiliul de Monitorizare isi rezerva dreptul de a elimina acele opinii/comentarii pe care le considera daunatoare, sub orice forma, imaginii site-ului, inclusiv de a bara IP-urile celor care se exprima indecent.

* Potrivit Hotararii din 2.02.2016 a Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg – „Magiar Tartalomszolgaltatok Egyesulete si Index.ho versus Ungariaraspunderea proprietarilor de site-uri nu poate fi angajata daca exista un Disclaimer care avertizeaza asupra conditiilor de postare a comentariilor, statuandu-se ca in cazul unor comentarii care ating drepturile unei persoane este suficient un sistem care poate sterge comentariile la simpla cerere a persoanei interesate.

Consiliul de Monitorizare va sterge orice comentariu la simpla cerere scrisa a persoanelor care se considera vatamate. Cererile in acest scop vor fi trimise pe adresele de mail de la rubrica Contact a siteului.

Raspunderea civila pentru orice aspect legal in legatura cu postarea opiniilor si comentariilor apartine exclusiv celor care posteaza si in niciun un caz Consiliului de Monitorizare.