Comunicat de presă

În data de 14.06.2018, Președintele Consiliului de Monitorizare a Implementării Convenției ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilități a dispus, prin Ordinul nr. 42/14.06.2018, efectuarea unei vizite de monitorizare la Complex de Servicii Comunitare Sf. Andrei din Ploiești, urmare a sesizării din oficiu asupra unor evenimente petrecute în acest complex.

Inspectorul de monitorizare și experții independenți au avut în vedere atât verificarea în teren a situației semnalate, a modului în care conducerea centrului și instituțiile abilitate au gestionat situația, cât și monitorizarea efectivă a respectarii drepturilor copiilor cu dizabilitați din Complexul de Servicii Comunitare Sf. Andrei din Ploiesti.

În urma controlului s-a constatat faptul că, la nivelul DGASPC Prahova, a fost constituită o comisie de disciplină în vederea cercetării administrative cu privire la cele 2 angajate, care ar fi săvârșit acte de violență asupra minorilor din centru.

Totodată s-a constatat faptul că cele două angajate au depus cereri de demisie în data de 13.06.2018.

În termen de 30 de zile de la finalizarea vizitei de monitorizare la Complexul de Servicii Comunitare Sf. Andrei din Ploiesti, echipa Consiliului de Monitorizare va întocmi un raport de vizită, care va fi comunicat Complexului și autorităților publice în subordinea și coordonarea cărora se află acesta, potrivit art. 14 alin. (5) din Legea nr. 8/2016 privind înființarea mecanismelor prevăzute de Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități.Lasă un răspuns

Mărime font