Comunicat de presă

Astăzi, 11 aprilie, la Parlament, a avut loc evenimentul de deschidere a expoziției cu vânzare „Armonii de primăvară”. Timp de o săptămână, sute de obiecte cu tematica sărbătorilor pascale, făcute de persoanele cu dizabilități instituționalizate, vor fi expuse în foaierul Sălii de Plen a Senatului. Fiecare lucrare are prețul afișat, împreună cu numele autorului și contul bancar în care pot fi virați banii.

Au venit să susțină acest eveniment:

• Anca Dragu, președinta Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități
  • Matei Bogdan, președintele Comisiei pentru tineret și sport
  • Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă
  • Mihai Tomescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități
  • Elena Tudor, președinta Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții
  • Adrian Bulgaru – director al Institutului Român pentru Drepturile Omului
  • Costel Vicol, membru al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități

Inițiativa expoziției aparține Consiliului de Monitorizare, în parteneriat cu Comisia pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din Senatul României. Evenimentul a fost creat pentru a încuraja și a sprijini beneficiarii centrelor de stat și private care au talentul și pasiunea pentru artă și lucrul manual. Obiectele de artă provin din peste 60 de centre, din 20 de județe și reprezintă:

• goblenuri
  • tablouri cu peisaje de primăvară
  • icoane
  • ouă încondeiate
  • aranjamente pentru masa de Paște: coșuri împletite, coșuri cu flori, suporturi pentru căni, sfeșnice pentru lumânări, fețe de masă cusute manual
  • diverse obiecte de decor de mari dimensiuni sub forma unui puzzle în care piesele sunt de dimensiunea unei boabe de cafea
  • obiecte de decor făcute cu tehnica quilling

Expoziția se încheie vineri, 15 aprilie, la ora 14.

Sari la conținut